Skocz do zawartości
Darmowy VIP za rejestracje na forum! ×

The Last Of Us - Serial

OsamaBlunta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Tematów:  3
  • Status:  Offline
  • Aktywny:  
  • Urodziny:  1996.12.27
  • Urządzenie:  Windows

Ostatnio wszędzie było głośno o nowym serialu opartym na grze mianowicie The Last Of Us. Jak sama gra wyglądała pewnie większość z was wie, ponieważ jest to bardzo popularny tytuł w środowisku miłośników gier zarówno w Polsce jak i na całym świecie. Osobiście byłem sceptycznie nastawiony do tej produkcji, pomimo tego że jestem fanem filmów z tego gatunku. Może to za sprawą doboru aktorki która wcieliła się w rolę Elli bądź przez to że serial miał się w głównej mierze opierać na fabule z gry, którą znam bardzo dobrze. Do momentu obejrzenia pierwszego epizodu oraz przeczytania pierwszych artykułów na ten temat myślałem że to będzie średniak jakich wiele. Na obecną chwilę fani mogą obejrzeć trzy epizody a czwarty ma ukazać się za 6 dni. Już po tych kilku odcinkach wiem, że myliłem się co do tego, że fabuła będzie oparta na samej grze. W sieci pojawiły się informacje, jakoby kilka następnych epizodów miało opowiadać całkiem inną historię, niezwiązaną z grą. Sama aktorka grająca Elli również zaskoczyła mnie pozytywnie. Już teraz wiem, że będę z uwagą śledził następne odcinki oraz doniesienia. Serial niesamowicie mnie wkręcił, na co wpływ miał również sposób w jaki został przedstawiony świat po apokalipsie. 

Nie chcę za dużo tutaj napisać żeby wam nie spoilerować. Powiem tylko tyle, że moim zdaniem warto sprawdzić tą produkcję, a przynajmniej pierwsze epizody. Jeśli nie macie dostępu do HBO Max, bo to właśnie tam ukazuje się serial, to polecam wam stronkę bajeczki . org [oczywiście bez spacji 🙂]. Co prawda natkniecie się tam na kilka upierdliwych reklam, ale za to obejrzycie ten serial jak i inne filmy za darmo w dobrej jakości. 

Wiem że ten post nie jest pierwszorzędny, chciałbym jednak abyście po przeczytaniu go, sami napisali swoje zdanie i przemyślenia na temat tego serialu, a także wzięli udział w dyskusjach dotyczących innych gatunków filmowych. 

Pozdrawiam całą administrację i wszystkich użytkowników. 

• Dzięki ! 1

• 3 tygodnie później...

• Tematów:  5
  • Status:  Offline
  • Aktywny:  
  • Urodziny:  1997.10.07
  • Urządzenie:  Windows

Cytat

"Osobiście byłem sceptycznie nastawiony do tej produkcji, pomimo tego że jestem fanem filmów z tego gatunku. Może to za sprawą doboru aktorki która wcieliła się w rolę Elli bądź przez to że serial miał się w głównej mierze opierać na fabule z gry, którą znam bardzo dobrze."

Ciężko jest znaleźć 1:1 osobę która jest tak naprawdę wygenerowana cyfrowo lecz to nie zmienia faktu że chwilowo naprawdę dobrze wpasowuje się w rolę.
Warto teraz dodać że twórcy TLOU robią naprawdę dobrą robotę z odwzorowaniem klikaczy i tym podobne 😄
Na przykładzie "Purchlaka" nie został on w żadnym stopniu wygenerowany komputerowo lecz zagrał go prawdziwy aktor jak i sam strój został stworzony do tego celu (Koszt stroju Purchlaka wynosił pół miliona funtów co na nasze przenosi się na kwotę 2,7 mln złotych)

Cytat

Nie chcę za dużo tutaj napisać żeby wam nie spoilerować. Powiem tylko tyle, że moim zdaniem warto sprawdzić tą produkcję, a przynajmniej pierwsze epizody. Jeśli nie macie dostępu do HBO Max, bo to właśnie tam ukazuje się serial, to polecam wam stronkę bajeczki . org [oczywiście bez spacji 🙂]. Co prawda natkniecie się tam na kilka upierdliwych reklam, ale za to obejrzycie ten serial jak i inne filmy za darmo w dobrej jakości. 

Co do spoilerów myślę że warto dać ostrzeżenie i umieścić w [spoiler] ale raczej każdy kto lubi owe produkcje już jest dawno na równi z wychodzącymi odcinkami 🙂

Edytowane przez Bążi
  • Lubię To! 1